Buurtstation Waalsprong

Op 13 november wordt het buurtstation Waalsprong opgeleverd. Portaal heeft dit pand gerealiseerd. In het buurtstation gaan professionals van RIBW, Pluryn, Portaal, ZZGzorggroep, Driestroom, Zorgcentra Betuweland, NIM, MEE, Tandem, Swon en Dichterbij samenwerken. RIBW en Pluryn komen met een team in het buurtstation en bezetten daar een teamkamer, de andere organisaties hebben er flexplekken in gebruik.

 

Samenwerking met burgers en clienten

Vanaf het begin wordt de samenwerking met burgers en cliënten gezocht. De werkruimtes zijn ook voor actieve burgers beschikbaar. Samen wordt besloten hoe het buurtstation zich zal profileren. In ieder geval sluiten de werkers aan bij de cultuur van samenwerking die al in het hometeam, CJG en Sociaal Wijkteam is ontwikkeld: de bewoner staat centraal, luisteren naar het verhaal achter de vraag, ‘’ 1 gezin 1 plan ‘’ , ‘’ doen wat nodig is’’  en casusregie. De officiële opening zal begin 2014 plaatsvinden.

Boven het buurtstation heeft Portaal prachtige appartementen gerealiseerd met buitenruimte en een geweldig uitzicht. Er zijn 36 appartementen in de sociale huur en 15 in de middeldure huur. Alle 51 appartementen zijn in de verhuur via Entree.

Het buurtstation is gesitueerd nabij Thermion, de Ster en de supermarkt. Zo vormt zich een lint van voorzieningen in dit deel van Lent.

 

 

 

De menselijke maat in wonen, welzijn en zorg